Zwerfklerenbak

Onlangs berichtte het NRC dat er al 5 jaar een box met kleren in maatje 44 door de Nederlandse ziekenhuizen reist. Ik vond het geweldig. Geweldig om te lezen dat er ouders zijn die op dit idee zijn gekomen. Het deed me een beetje denken aan de verschillende zwerfboekenstations die door heel Nederland staan. Kleren waar je toch niets meer mee doet omdat ze niet meer passen belangeloos uitlenen aan ouders die ze heel hard nodig hebben. 

Zelf heb ik boven op zolder een bak staan met kleren in maat 44. Toen ik vorig jaar  zwanger raakte van onze zoon, heb ik opnieuw de kleren gewassen en in de kast gelegd. Uit voorzorg, want stel je voor dat dit kindje ook te vroeg wordt geboren. Toen ik deze kleren uit de bak haalde viel het me op dat ik bijna alles weer kon gebruiken. En dat terwijl we eerst een meisje hebben gekregen, en er op dat moment een kleine jongen in mijn buik zat. Ook als ik nu langs de rekken met babykleren loop blijven de kleuren voor maatje 44 redelijk neutraal. Jammer, want premature kindjes voegen al zoveel kleur toe aan het leven van iedereen om hen heen dat ze écht wel wat kleur verdienen. Vergeleken met 10 jaar geleden is er al ontzettend veel, maar we zijn er nog lang niet. 

Heel graag zou ik ook zo’n ‘zwerfklerenbak’ maken voor Noord-Nederland, maar ik moet toegeven dat ik zelf nog erg gehecht ben aan de bak die op zolder staat. Misschien kan ik  over een paar jaar iets daarvan meegeven. Of ik koop iets nieuws voor deze kindjes.Hoe dan ook: deze ouders hebben me geïnspireerd om ook belangeloos iets goeds te doen voor ouders die nu in de achtbaan van de NICU zitten. Lieve mama’s en papa’s: bedankt daarvoor. Als de zwerfklerenbak er is, zal ik dit uiteraard delen.

Klik hier om het volledige NRC artikel te lezen. Het is de moeite van het lezen waard.

Welke maat droeg jouw kindje toen hij/zij voor het eerst kleren aan mocht? Waar heb je ze gekocht en wat heb jij met deze kleren gedaan?  Laat het me weten in de comments. 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.