Over Marloes Aarnink

Als me vroeger werd gevraagd: Hé Marloes, wat wil je eigenlijk worden? Dan wist ik het niet zo goed. Vaak zei ik iets in de muziek, of iets met kinderen. Dat ik uiteindelijk Doula zou worden en vanuit m’n eigen praktijk succesvol andere vrouwen zou helpen die eerder een vroeggeboorte hebben meegemaakt had ik nooit durven dromen. Er is in de laatste jaren dan ook veel veranderd! Ik kan misschien wel beter zeggen dat ik veel ben veranderd. De wereld om me heen draaide wel gewoon door namelijk. Ik ben Marloes Aarnink, ben trotse moeder van Suze (2016, 32 weken) en Otis (2019, 38 weken) en alweer 6 jaar gelukkig samen met JP. Oja, en zelf ook een prematuur;)

Mijn zwangerschaps- en bevallingsverhalen ga ik met jullie delen in een blog. Suze werd uiteindelijk geboren met 32 weken nadat ik al 8 weken lang in 3 verschillende ziekenhuizen opgenomen ben geweest met Pre-Eclampsie en het Hellp syndroom. Uiteindelijk mocht Suze precies na een maand met ons mee naar huis. Bij de zwangerschap van Otis moest ik vanaf het begin medicatie innemen en is de zwangerschap door het nemen van heel veel rust goed verlopen. Toen ik met 38 weken werd ingeleid gebeurde er iets onverwachts. Tijdens de weeën scheurde mijn baarmoeder. Otis moest daarom met spoed worden gehaald door middel van een keizersnede. Uiteindelijk waren we na een week ‘al’ thuis, maar ook met hem hebben we de couveuse-afdeling weer van binnen gezien.

De geboorte van mijn kinderen heeft me een belangrijke levensles geleerd: Er is écht maar 1 ding belangrijk: Dat is mijn gezin en het welzijn van m’n gezin, zowel lichamelijk als mentaal. De rest kan allemaal wachten. Of de boom in.

Waar ik voor de zwangerschappen best wel een workaholic was, heeft Suze me op een goede manier gedwongen om daarin te veranderen. Van 40+ uren per week naar 32. Van hard voor mezelf en anderen, naar veel empathischer, invoelend en meelevend. Als een jas die veel beter past.  En nu, na de geboorte van Otis, werk ik nog steeds ongeveer evenveel. Alleen op tijden dat zij er geen last van hebben. Ik kan er nu nog meer voor ze zijn, en dat voelt ontzettend goed.

When a child enters your life, it's time to learn. [Not time to teach]

Jaggi Vasudev

Ik heb bewondering voor mijn kinderen. Ik verwonder me over hoe sterk ze zijn, wat ze allemaal al weten en kunnen. Als ik weer eens een opmerking krijg over een ‘pittig karakter’ dan zeg ik altijd: “Dat pittige karakter heeft haar zover gebracht”. Zo is het. Met alle onvolmaaktheden zijn mijn kinderen precies perfect genoeg. En die van jou ook! 

En wat ik nu het gekste vind van het hele ouderschap? Dat je morgen nog meer van je kinderen kunt houden dan vandaag. En hoeveel ik vandaag van ze houd, hield ik gisteren niet eens voor mogelijk.

 

En wat ik nu het gekste vind van het hele ouderschap? Dat je morgen nog meer van je kinderen kunt houden dan vandaag. En hoeveel ik vandaag van ze houd, hield ik gisteren niet eens voor mogelijk.

Tijdens de ziekenhuisperiode maakte ik vlaggetjes. Één vlaggetje voor iedere dag dat ze nog in mijn buik zat. Dat is mijn kracht: iets positiefs halen uit iedere situatie. Ik ben er dan ook van overtuigd dat mindset een grote invloed kan hebben op je hele leven. Hier besteed ik meer aandacht aan in de buik vol vertrouwen methode. Om je vervolgens te leren hoe je zelf iets positiefs uit iedere situatie kunt halen.

Ik ben bewuste keuzes gaan maken die ervoor zorgen dat ik een fijne 2e zwangerschap heb gehad, nu meer energie heb en er (bijna) altijd voor mijn kinderen kan zijn!

Ga jij ook zelf de regie pakken tijdens je zwangerschap en daarna? Klik hier voor de buik vol vertrouwen methode!

Gegevens

Online aanbod

×
×

Winkelmand