fbpx

Kleine vechters summit

Together for babies born too soon 

Caring for the future 

14 november 2020 tot en met 17 november 2020

Kleine vechters summit
Dagen
Uren
Minuten
Seconden
We zijn gestart!

Herkenning, Erkenning, Vertrouwen & Kracht

Talks & Workshops

Iedere dag staan er meerdere talks en/of workshops op het programma, gegeven door inspirerende professionals. Zet maar vast een pot thee en pak iets lekkers. Er komt namelijk superwaardevolle informatie op je af, waar je ècht iets mee kunt. Het programma vind je verder op deze pagina.

Ervaringsdeskundigen

Ook vind je in het programma verschillende interviews met ervaringsdeskundigen. Zowel met couveuseouders als met couveusekinderen zelf. Fijn om te horen hoe het anderen is vergaan en hoe couveusekinderen zelf denken over hun geboorte en de toekomst.

Marloes Aarnink

Coaching

Ik ben er voor jou! Voor als je àlles uit de Kleine Vechters Summit wilt halen. Verder wilt gaan met de informatie die je hebt gekregen, of gewoon nog vragen hebt met betrekking tot je eigen proces. Niets is te gek, niets is teveel. Gun jezelf deze kans om een vliegende doorstart te maken in je persoonlijke ontwikkeling.

De online Kleine Vechters Summit is iets voor jou als je...

– Ouder bent van een (ex-) couveusekindje

– Meer wilt weten over onderwerpen die écht relevant zijn voor (ex-) couveuseouders

– Wilt weten wat de invloed is van de geboorte van je kindje op zijn/haar gedrag

– Jezelf wilt blijven ontwikkelen in het ouderschap

– Je niet langer schuldig wilt voelen over wat er is gebeurd

– Niet alleen energie wilt steken in het ouderschap, maar ook in je relatie

– Wilt weten hoe je alle ballen in de lucht kunt houden als ouder, partner & werknemer

– De relatie met je kind nog verder wilt verdiepen

– Een ouder bent die het niet alleen belangrijk vind om goed voor de kinderen te zorgen, maar ook voor zichzelf

Over de bijdragers

Marloes Aarnink

Marloes Aarnink

Doulapraktijk Marloes

Marloes is de organisator en het brein achter de Kleine Vechters Summit. Haar mentaliteit om overal een positieve draai aan te kunnen geven maakt dat deze summit draait om empowerment, veerkracht en vertrouwen. Zelf de regie weten te pakken en behouden is haar levensmissie.

Jantina van der Valk

Jantina van der Valk

memmesoarch wij dragen

Jantina is moedercoach en op meerdere gebieden gespecialiseerd en actief. Geboortepatronen, het herstellen van geboortetrauma, draagdoekadvies, ze doet het allemaal. Tijdens de Kleine Vechters Summit gaat ze het hebben over geboortepatronen.  Want welke invloed heeft de geboorte op de rest van het leven?

Willy de Lang

Willy de Lang

rouw onder je dak

Willy is rouwbegeleider. In haar praktijk biedt ze begeleiding bij rouw en verlies op meerdere gebieden, want rouw gaat niet alleen over overlijden. Het gaat ook over levend verlies. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ongewenst kinderloos zijn, het niet meer kunnen uitoefenen van je werk, een scheiding, of een niet voldragen zwangerschap en daarmee ook een andere kraamtijd dan je voor ogen had. Tijdens de Kleine Vechters Summit gaat ze het hebben over deze rouw, over wat dat voor jou, je partner en voor jullie samen kan betekenen.

Tilda Timmers

Tilda Timmers

Frou Frou begeleiding

Tilda is auteur van “Toen kreeg ik weer lucht” en “This is postpartum”. Daarnaast is ze therapeut voor vrouwen die geen roze wolk hebben ervaren en heeft ze hierin haar eigen praktijk. Zelf heeft ze een postpartum depressie gehad en overwonnen na de geboorte van haar eerste kindje. Tilda is enorm gespecialiseerd in haar vakgebied en kijkt uit naar de interactieve talk tijdens de Kleine Vechters Summit

Anke Popping

Anke in münchen

Anke kennen we vooral van Social Media, waarin ze je in toffe posts en stories een kijkje geeft in haar leven in München. Ze vertelt en schrijft graag over het ouderschap en de manier waarop zij dat doet. Kindvolgend en onvoorwaardelijk. Ook wel samen te vatten onder de noemer: Natuurlijk Ouderschap. Twee hele mooie uitgangspunten die perfect passen binnen de Kleine Vechters Summit. 

Marjolein Jacobs

Marjolein Jacobs

Ervaringsdeskundige

Ook Marjolein kennen we vooral van Social Media. Naast dat ze ontzettend mooi en breekbaar kan zingen, is ze ook moeder van 2 supermeiden. Linde en Faye. Helaas is Faye voor de geboorte al komen te overlijden. Linde heeft aan haar vroeggeboorte ernstige BPD overgehouden. Op Social Media heeft ze het bloedje eerlijk over haar kwetsbare kanten als moeder, zingt ze prachtig voor Faye en schrijft ze mooie posts over hoe zij het leven als sterrenmama en ex-couveuseouder ervaart. En daar gaat het interview tijdens de Kleine Vechters Summit natuurlijk ook over.

lennaert-425x590

Lennaert Huijing

Ruud meulenberg coaching

Lennaert is o.a. burn out coach. Hij vindt het erg leuk om mensen anders te leren kijken en te begeleiden naar sterker worden en persoonlijke of bedrijfsmatige groei. jouw invloed op je gemoedstoestand is veel groter dan je denkt. Het doel is om je zo snel mogelijk de tools in handen te geven waardoor je je weer lekker voelt en het leven en werk zelf aan kunt.

Jiska is Yogadocent en eigenaar van Sterrig, haar eigen yogastudio. Speciaal voor deze Summit mocht ik van haar youtubekanaal 4 filmpjes halen om te tonen tijdens de Kleine Vechters Summit. Naast Ouder en Kind yoga geeft Jiska ook peuterdans en vele andere vormen van yoga voor zowel kinderen als volwassenen. 

Amber Bontekoe

ervaringsdeskundige

Amber Bontekoe is 23 jaar geleden geboren na een zwangerschap van nog geen 25 weken. In dit interview bespreken we hoe zij het leven als ex-prematuur ervaart, waar ze tegenaan loopt en hoe ze naar de toekomst kijkt. 

Foto is gemaakt door Laura’s Passie

gekeminnema.nl-11

Marije Dijkma

Het moederinstinct

Marije is doula en houd zich veelal bezig met preventief werken vanuit het credo; voorkomen is beter dan genezen. Rode draad in al haar ondersteuning: ontspanning, positiviteit en denk in ‘wat kan wel!’. Ze begeleid aanstaande ouders tijdens de zwangerschap en tijdens de bevalling. Na de geboorte bied ze emotionele en praktische (koken, huishouden etc) ondersteuning aan jonge ouders na de 1e kraamweek of wanneer ze thuis komen uit het ziekenhuis. Op dag 2 neemt Marije jullie mee tijdens een interactief webinar “Verlies elkaar niet” over je relatie en verbinding blijven houden. Een verhaal met inzichten, handvaten voor het ‘hoe dan?’ met tot slot live de mogelijkheid om even te praten en vragen te stellen.

Lisa de Bruin

Orthopedagoog

Lisa is orthopedagoog, emdr-therapeut en gespecialiseerd in ouderschap en het jonge kind. In de dagelijkse praktijk ziet zij veel ouders en kindjes die een andere start hebben gehad dan ze voor ogen hadden. De impact van als ouder en/of kind geen controle hebben over de intense, emotionele periode betekent iets voor het ouderschap. Tijdens de Summit praat Lisa over pre-verbaal trauma. Ze gaat in op wat het is, hoe je het herkent en waarom het ook in het hier en nu (soms jaren later) nog een rol speelt in de opvoeding. En wat is het verschil tussen traumagedrag en prikkelverwerking? Er is tijdens de interactieve talk veel ruimte voor vragen.

Ticket Kleine Vechters Summit

Together for babies born too soon - Caring for the future
39
00
 • Alle talks, workshops en interviews rechtstreeks op je scherm
 • Schat aan informatie en inspiratie
 • tot 30 dagen terug te kijken

VIP-ticket

Together for babies born too soon - Caring for the future
79
00
 • Alle talks, workshops en interviews rechtstreeks op je scherm​
 • 1-op-1 coachingssessie met Marloes Aarnink van een uur
 • tot 30 dagen terug te kijken

Programma

Tot en met de start van de Kleine Vechters Summit doe ik er alles aan om zoveel mogelijk waarde toe te voegen aan het programma. Ken jij, of ben jij iemand die in dit programma thuishoort? Schroom dan niet om contact op te nemen. Het programma wordt tot 14 november dus nog aangevuld.

Kun je niet tijdens één van de webinars? Geen probleem. Ik stel tot 30 dagen na afloop de opnames beschikbaar zodat je het op ieder gewenst moment (nogmaals) terug kunt kijken.

9.00 – 9.30 Vooraf opgenomen: kick-off sessie door Marloes Aarnink

Tijdens de kick-off sessie word je welkom geheten door Marloes Aarnink. Je krijgt uitleg over de Kleine vechters Summit, hoe deze is ontstaan en wat het idee erachter is.

10.00-10.20 Vooraf opgenomen: Ouder & Kind Yoga door Jiska Clevering-Hartsuiker

Iedere dag starten met Ouder & Kind yoga. Een moment van verbinding tussen jou en je kindje(s). In de waan van de dag vergeten we vaak om deze momenten heel bewust te pakken. Daarom biedt de Kleine Vechters Summit hem iedere dag. Het zijn misschien maar 20 minuten, maar het is maximaal genieten.

11.30-12.30 Interactieve talk: Geen Roze wolk door Tilda Timmers

Tijdens de sessie van Tilda wordt er open en eerlijk gesproken over het ontbreken van de roze wolk. De kraamtijd waar je zo naar uit hebt gekeken ontbrak. Hoe kun je ermee dealen wanneer je de wolk niet roze, maar als grijs hebt ervaren, Tilda neemt je mee.

15.00-16.00 Interachtieve talk: Persoonlijke ontwikkeling in het ouderschap door Marloes Aarnink

Iedere zwangerschap, geboorte en kind brengt je iets. Zie het als een les, als een kans om jezelf te blijven ontwikkelen in het ouderschap. Je kinderen kunnen je heel mooi spiegelen, maar dat kan ook confronterend zijn. In deze interactieve talk leer je hoe je de helikopterview kunt nemen boven een situatie en daar je eigen conclusies aan kunt verbinden, of een les uit kunt trekken.

 

10.00-10.20 Vooraf opgenomen: Ouder & Kind Yoga door Jiska Clevering-Hartsuiker

Iedere dag starten met Ouder & Kind yoga. Een moment van verbinding tussen jou en je kindje(s). In de waan van de dag vergeten we vaak om deze momenten heel bewust te pakken. Daarom biedt de Kleine Vechters Summit hem iedere dag. Het zijn misschien maar 20 minuten, maar het is maximaal genieten.

15.00-16.00 Interactieve talk: Levend verlies door Willy de Lang

Tijdens deze interactieve talk bespreekt Willy de mogelijke verschillen tussen partners in omgaan met rouw. Waar de één zich bijvoorbeeld meer richt op praktische zaken en vooruit kijken, huilt de ander en loopt bijvoorbeeld regelmatig het lege slaapkamertje in om daar rond te kijken en te mijmeren over hoe het had moeten zijn. Hoe blijf je in het rouwproces toch verbinding houden met elkaar? Willy neemt je mee.

13.30-14.00 Vooraf opgenomen interview: Ervaringsdeskundige Amber Bontekoe aan het woord

Amber is geen couveuseouder, maar zelf een couveusekind geweest. Ondertussen is ze 23 jaar en onder de noemen klein meisje maakt een reisje wil ze de levenslange impact van een vroeggeboorte in heel Nederland op de kaart zetten. In dit interview praten we over wat er 23 jaar geleden is gebeurd, maar ook welke impact dit heeft gehad op de rest van haar leven.

20.00-21.00 Interactieve talk: SAMEN zijn, SAMEN blijven – Je relatie als fundament van jullie gezin door Marije Dijkma

Op dag 2 neemt Marije jullie mee tijdens een interactief webinar “Verlies elkaar niet” over je relatie en verbinding blijven houden. Een verhaal met inzichten, handvaten voor het ‘hoe dan?’ met tot slot live de mogelijkheid om even te praten en vragen te stellen.

 

9.30-9.50 Vooraf opgenomen: Ouder & Kind Yoga door Jiska Clevering-Hartsuiker

Iedere dag starten met Ouder & Kind yoga. Een moment van verbinding tussen jou en je kindje(s). In de waan van de dag vergeten we vaak om deze momenten heel bewust te pakken. Daarom biedt de Kleine Vechters Summit hem iedere dag. Het zijn misschien maar 20 minuten, maar het is maximaal genieten.

10.15-11.15 Interactieve talk: Natuurlijk Ouderschap & Slow family door Anke Popping

Natuurlijk ouderschap klinkt heel geitenwollensokken-achtig. Maar dat is het helemaal niet. Het is vooral heel goed naar je kind kijken, je kind volgen in zijn of haar ontwikkeling en dagelijkse doen en laten, zonder over je eigen grenzen te gaan. Anke vertelt je alle ins en outs tijdens deze interactieve talk.

14.30-15.15 Vooraf opgenomen interview: Ervaringsdeskundige Marjolein Jacobs aan het woord.

Marjolein is naast couveuseouder van Linde, ook sterrenouder van Linde haar tweelingzusje Faye. We praten over de struggles in het ouderschap na zo’n heftige ingrijpende gebeurtenis. Want hoe blijf je nu voor je kindje zorgen, ook als het er niet meer is?

20:00-21.15 Interactieve talk: Je geboorte in kaart door Jantina van der Valk

Je hebt jezelf vast weleens afgevraagd of de geboorte van je kindje invloed heeft op het verder leven. Het antwoord is ja. Jantina behandelt een aantal geboortepatronen die velen van ons zullen herkennen, zoals bijvoorbeeld mijn kindje heeft in de couveuse gelegen. Deze interactieve talk geeft je handvaten om je kind nóg beter te begrijpen en op zijn of haar behoeftes in te kunnen spelen.

10.00-10.20 Vooraf opgenomen: Ouder & Kind Yoga door Jiska Clevering-Hartsuiker

Iedere dag starten met Ouder & Kind yoga. Een moment van verbinding tussen jou en je kindje(s). In de waan van de dag vergeten we vaak om deze momenten heel bewust te pakken. Daarom biedt de Kleine Vechters Summit hem iedere dag. Het zijn misschien maar 20 minuten, maar het is maximaal genieten.

12.30-13.30 Interactieve talk: Een nieuwe zwangerschap door Marloes Aarnink

Wat is er sterker, de wens om nog een keer vader of moeder te mogen worden, of de angst om nog een keer hetzelfde mee te moeten maken. Een duivels dilemma dat alleen begrepen wordt door mensen die hetzelfde hebben meegemaakt. Marloes vertelt je er alles over tijdens deze interactieve talk.

16.00-16.45 Interactieve talk: Alle ballen in de lucht houden door Lennaert Huijing

Je wilt alles goed doen. Een goede moeder of vader zijn, een goede partner zijn, een goede werknemer, een goede vriend(in), enz.. Maar neem je ook de tijd om voor jezelf te zorgen? Hoe houd je alle ballen in de lucht, zonder dat je jezelf voorbij loopt. Lennaert neemt je mee tijdens deze interactieve talk. 

20.00-21.00 Interactieve talk: Pre-verbaal trauma door Lisa de Bruin

Tijdens de Summit praat Lisa over pre-verbaal trauma. Ze gaat in op wat het is, hoe je het herkent en waarom het ook in het hier en nu (soms jaren later) nog een rol speelt in de opvoeding. En wat is het verschil tussen traumagedrag en prikkelverwerking? Er is tijdens de interactieve talk veel ruimte voor vragen.

FAQ

Iedereen die denkt waarde te kunnen halen uit deze summit mag meedoen. Realiseer je van tevoren wel dat de onderwerpen toegespitst zijn op dit thema.

Ja! Je mag zeker meedoen. Ook voor ouders van sterrenkindjes valt er uit deze summit veel te halen. Maak daarin voor jezelf de beslissing. En als je het moeilijk vind, stuur me dan gewoon een berichtje via Social Media of op info@doulapraktijkmarloes.com

Geen probleem. Alle opnames zijn nog tot 30 dagen terug te bekijken. 

Na je aanmelding ontvang je -na een geslaagde betaling- binnen een uur een mail van mij. Op 13 november ontvang je per mail alle links met toegang tot de verschillende webinars.

Ik maak gebruik van Webinargeek. Je ontvangt daar de verschillende linkjes van per mail op 13 november, en op de dag zelf.

Ticket Kleine Vechters Summit

Together for babies born too soon - Caring for the future
39
00
 • Alle talks, workshops en interviews rechtstreeks op je scherm
 • Schat aan informatie en inspiratie
 • tot 30 dagen terug te kijken

VIP-ticket

Together for babies born too soon - Caring for the future
79
00
 • Alle talks, workshops en interviews rechtstreeks op je scherm​
 • 1-op-1 coachingssessie met Marloes Aarnink van een uur
 • tot 30 dagen terug te kijken

Gegevens

Online aanbod

×
×

Winkelmand