In bad bevallen tijdens Corona

Kun je en mag je in bad bevallen tijdens Corona? Een vraag die ik op dit moment regelmatig voorbij hoor komen. Kort door de bocht is het antwoord: Ja, je mag in bad bevallen tijdens Corona. De iets langere uitleg is als volgt:

Net zoals er voor zo ongeveer iedere situatie een protocol of richtlijn is geschreven, heeft de KNOV (beroepsorganisatie van en voor verloskundigen) een document ontwikkelt waarin ook het vraagstuk over in bad bevallen tijdens Covid-19 aan bod komt. Het document is zorgvuldig in elkaar gezet met behulp van adviezen vanuit het RIVM,  NHG en een viroloog.  Daarin staat dat een badbevalling géén bezwaar is bij een thuisbevalling  wanneer de zwangere geen COVID-19 gerelateerde klachten heeft.

Ook heb je zelf nog steeds de keuze of je thuis of in het ziekenhuis bevalt (En vergeet niet: óók wanneer je een medische indicatie hebt, heb je ook nog altijd deze keuze!). Wanneer je in het ziekenhuis bevalt, let er dan wel op dat je voortijdig bespreekbaar maakt of een badbevalling is toegestaan. Helaas is het nog steeds zo dat in sommige ziekenhuizen een badbevalling op dit moment niet mag, terwijl er geen COVID-19 gerelateerde klachten zijn. Overleg daarom altijd met je zorgverlener voordat je een bad huurt.

Wanneer je in deze tijd een bevalbad huurt bij Doulapraktijk Marloes neem ik de strengste hygiënemaatregelen in acht bij het reinigen van het bad. Ze worden gedesinfecteerd, en daarnaast maak je gebruik van een hygiënische hoes die je standaard krijgt bij de huur van een bevalbad. De hoes valt over de rand waardoor je nooit in de bacteriën van een ander terechtkomt. Daarnaast zorg ik ervoor dat er voldoende tijd zit tussen de verhuur van de verschillende baden waardoor bacteriën geen kans hebben om zich te verspreiden.

Heb je vragen of zorgen rondom je badbevalling? Neem dan gerust contact met me op. 

Of je kiest ervoor om een bevalbad te huren bij Doulapraktijk Marloes. Vul daarvoor het contactformulier in.

Nog niet helemaal overtuigd van een badbevalling? Kijk dan op de pagina bevalbad huren.


Gegevens

Online aanbod

Dit delen:

Vind ik leuk:

Vind-ik-leuk Laden...
×
×

Winkelmand

%d bloggers liken dit: