De buidelpodcast

Afgelopen vrijdag 23 augustus heb ik via mijn stories op Instagram en Facebook iets nieuws gelanceerd. De buidelpodcast. Mijn eigen podcast speciaal voor ouders van prematuur, dysmatuur of ziek geboren kinderen. Een wens die uitkomt, er valt namelijk zoveel te vertellen! En ideaal voor drukke ouders die geen tijd hebben om de berg aan informatie te lezen. Zet de podcast aan, en je kunt verder doorgaan met waar je mee bezig was. De eerste podcast is meteen een bijzondere. Speciaal voor ouders die op dit moment een kindje op de couveuseafdeling hebben liggen: #1 Ontspannen Buidelen.

Voordat je een kindje kreeg die op de NICU moest verblijven had je misschien nog nooit van het woord buidelen gehoord. Gelukkig maar, want je wilt op het moment dat je kindje geboren wordt niets liever dan hem de hele dag platknuffelen. Als je kindje in de couveuse ligt kan dat helaas niet. De eerste aanraking is vaak met je hand door het klepje. Als de gezondheid van je kindje het toelaat is het moment aangebroken: Je mag gaan buidelen! Houd de camera’s in de aanslag, want dit is het moment waarop jij voor het eerst je kindje vast mag houden! Zorg ervoor dat je rustig de tijd neemt om te kunnen buidelen. Voor je kindje is buidelen héérlijk, maar het verplaatsen vanuit de couveuse naar jouw borst kost jouw kindje nog wel erg veel energie. Buidelen hoeft geen belemmering te zijn voor het verplegend personeel. Voel je dan ook vooral niet bezwaard om zoveel mogelijk te buidelen als de gezondheid van je kindje dit toelaat! Je kindje kan gevoed worden terwijl hij bij je ligt, en ook de meeste verplegende handelingen kunnen gebeuren terwijl jullie lekker liggen te buidelen. Alhoewel ik me best voor kan stellen dat je een poepluier liever in de couveuse verschoond;) . 

Ik heb zelf ondervonden dat het soms best lastig was om zelf te ontspannen tijdens het buidelen. Helemaal tijdens de eerste dagen. Mijn aandacht was bij de monitor: hoe is haar hartslag nu, en de saturatie? Ik liet me daardoor afleiden van het echte genieten. Daarom heb ik zelf een podcast gemaakt om mee te gaan buidelen. Die ervoor zorgt dat jij ontspannen blijft zitten of liggen, en met je aandacht bij dat bundeltje liefde op je buik blijft. Door de rustige achtergrondmuziek kun je deze podcast ook prima afspelen zonder hoofdtelefoon of oordopjes. Muziek werkt namelijk ook ontspannend voor je kindje. 

Deze eerste buidelpodcast mag je dan ook helemaal gratis beluisteren en gebruiken. Omdat iedere ouder en baby zo’n fijn en ontspannen moment verdient! Én zodra deze podcast 1000 keer beluisterd is op Soundcloud, kan ik hem ook op Spotify en Apple music zetten voor nog meer gebruiksgemak!

Buidelen heeft overigens alleen maar fysieke voordelen voor je kindje (en ook voor jou als ouder); hier zal ik op een later moment aandacht aan besteden. Buidel dan ook zoveel de situatie het toelaat!

Oké.. ik zal nu stoppen met mijn ode aan het buidelen. Voor nu dan, want ik praat er vast later nog even over verder.

Geniet!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.